Waar moet je rekening mee houden als je een vaderschapstest wilt afnemen?

Waar moet je rekening mee houden als je een vaderschapstest wilt afnemen?

27 February 2023 Off By Blizz

 

Als je vrouw recent bevallen is van een kind, dan kan het voorkomen dat je als ‘vader’ graag wilt weten of je daadwerkelijk de vader bent. Dit kan komen omdat je partner heeft toegegeven dat ze overspel gepleegd heeft, maar ook dat je vindt dat het kind helemaal niets van je weg heeft. Wanneer je een vaderschapstest wilt afnemen, dan is het belangrijk om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden. Een vaderschapstest kan namelijk veel teweegbrengen. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral even verder!

 

Slechte uitslag

Wanneer je een prenatale vaderschapstest hebt afgenomen, dan is het onwijs belangrijk om er rekening mee te houden dat je een slechte uitslag krijgt. Dit houd dan ook in dat je daadwerkelijk niet de vader bent van het kind. Hierdoor kun je zeer teleurgesteld zijn, maar ook is er een kans aanwezig dat je boos wordt en je partner ermee gaat confronteren. Het is belangrijk om hier op een gezonde manier mee om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je besluit om weg te gaan, maar ook dat je het op een rustige manier bespreekt met je partner. Schreeuwen heeft geen zin en dat is ook niet gezond voor het kindje. 

 

Het vertrouwen wordt geschaad

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je vrouw helemaal geen overspel heeft gepleegd, maar je haar daar wel van beschuldigd. Dit kan ervoor zorgen dat het vertrouwen van je vrouw geschaad wordt. Vooral als je vrouw is bevallen en je een vaderschapstest afneemt, is dat zeker niet goed voor het vertrouwen. Dit kan ervoor zorgen dat je relatie strand en als het kind daadwerkelijk je kind is, dan kan dat erg vervelend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner en het kindje. 

 

Een vaderschapstest mag niet in de rechtbank als bewijs gebruikt worden

Als je in een echtscheiding ligt met je partner en gedwongen wordt om alimentatie te betalen, dan kan het voorkomen dat je de uitslag van de vaderschapstest wilt gebruiken als bewijs. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet zomaar mag. Als je door middel van een vaderschapstest wilt aantonen dat het kind niet je kind is, dan is het belangrijk om daar toestemming voor te vragen bij de rechtbank. Indien dit afgewezen wordt is het op geen enkele manier mogelijk om aan te tonen dat je de vader niet of wel bent.